13.5 C
Acharnes
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
spot_img

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας από την Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών

Ροή Ειδήσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών υποδέχθηκε για μια ακόμη φορά τα μέλη και τους φίλους της, και κατά τη διάρκεια μιας όμορφης, ζεστής και άκρως επιτυχημένης εκδήλωσης, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024 στην αίθουσα δεξιώσεων ΑΙΓΛΗ.

Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών, κα Μελπομένη Καράλη, η οποία καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, έκανε ένα σύντομο απολογισμό των εργασιών που αφορούν την ανέγερση της Πολιτιστικής Στέγης Ηπειρωτών,ενώ καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης οι φίλοι μας είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν παρουσίαση με φωτογραφίες και βίντεο για όλα τα στάδια που αφορούν την ανέγερση της Στέγης μας.

Ακολούθως, ο πατέρας Ελευθέριος ευλόγησε την βασιλόπιτα, η οποία μοιράστηκε με χαρά και αγάπη σε όλους τους φίλους και τα μέλη της Ένωσης Ηπειρωτών, οι οποίοι είχαν κυριολεκτικά κατακλύσει την αίθουσα.

Ακολούθως, βραβεύθηκαν οι χορευτές μας που είτε εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είτε ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους, προπτυχιακές και μεταπτυχιακές.Οι βραβεύσεις ολοκληρώθηκαν με την πρόεδρο μας κα Μελπομένη Καράλη για την αδιάκοπη συνεισφορά της στην Ένωση μας καθώς και για την μοναδική συμβολή της στην ανέγερση της Πολιτιστικής Στέγης Ηπειρωτών στον Δήμο μας.

Ακολούθως την σκυτάλη ανέλαβαν τα μικρά καμάρια της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών, η παιδική και εφηβική χορευτική μας ομάδα, άνοιξε το χορό και για μια ακόμα φορά κέρδισε επάξια το χειροκρότημα και τα χαμόγελα χαράς και περηφάνιας, όλων όσων τους καμάρωσαν. Αυτή όμως που πραγματικά έκλεψε την παράσταση ήταν η ενήλικη χορευτική ομάδα, η οποία μας παρουσίασε χορούς από την αγαπημένη περιοχή της Κόνιτσας, συνοδεία της εξαιρετικής ζυγιάς του Ηλία Πλαστήρα.

Τα εύσημα μας αξίζουν στους καθοδηγητές των χορευτικών ομάδων, στους χοροδιδασκάλους μας, κ. Αναστάσιο Καλαντζή και κ. Θεοφάνη Μεντή. Αυτή ήταν και η αρχή για ένα όμορφο και παραδοσιακό ηπειρώτικο γλέντι που κράτησε ως τις πρώτες βραδινές ώρες και στο οποίο συμμετείχαν με πολύ κέφι όλοι οι φίλοι και τα μέλη της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών που ανταποκρίθηκαν και πάλι στο κάλεσμά της και συγκεντρώθηκαν για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας.

Στο σημείο αυτό, η Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών οφείλει και αποδίδει θερμές ευχαριστίες στους δωροθέτες αυτής της εκδήλωσης, οι οποίοι με θετική διάθεση, ευχαρίστηση και χαμόγελο προσέφεραν τα δώρα που διατέθηκαν στην πλούσια λαχειοφόρο αγορά που έφτασαν τα 300.

Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε -πρώτα και πάνω από όλα-στους μεγάλους χορηγούς μας, που δεν είναι άλλοι από τους ιδιοκτήτες των αρτοζαχαροπλαστείων «Ηπειρώτικο-Αφοί Πέλεχα», οι οποίοι για μια ακόμα φορά στάθηκαν στο πλευρό μας, καθώς και τον κ. Αναγνώστου με την εταιρεία φυτοχωμάτων που εδρεύει στην περιοχή μας και τον κ. Χαράλαμπο Μανώλη, ιδιοκτήτη συνεργείου μεγάλων οχημάτων στις Αχαρνές, φίλο και μέλος της Ένωσης μας καθώς και τους ιδιοκτήτες του Κέντρου Ειδικών Θεραπειών Παίδων Πράξεις.

Ευχαριστούμε για την παρουσία τους, την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας κα Ζαχαράκη, τον Βουλευτή Αν. Αττικής της ΝΔ κ. Οικονόμου, τον Βουλευτή Αν. Αττικής της Ελληνικής Λύσης κ. Φωτόπουλο, την Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής κα Καβαλλάρη, τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο κ. Δαμάσκο, τον Πρόεδρο της ΠΣΕ κ. Κιάμοκαι τον πρόεδρο της Πανθεσσαλικής Ομοσπονδίας κ. Κούργα, τους Δημοτικούςσύμβουλους κ. Κατάρα και κα Καπαδουκάκη καθώς και την υποψήφια Βουλευτή της ΝΔ κα Τριανταφυλλίδου.

Επίσης από τους πολιτιστικούς συλλόγους μας τίμησαν με την παρουσία τους η πρόεδρος του Συλλόγου Πελοποννησίων Αχαρνών κα Καλαμίτση, η πρόεδρος τηςΕΓΕ κα Πανά και σύσσωμο το ΔΣ, ο πρόεδρος & ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Ζεφυρίου κ. Κώτσιας και κ. Αθανασόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σκιαδιωτών Πρεβέζης κ. Ντίμερης, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγ. Παρασκευής κ. Αρβανίτης, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών κ. Καλατζής, η γραμματέας της αδελφότητας Παναγίας Τρικάλων κα Μουχίκα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλα τα μέλη μας, παλιά και νέα, για την οικονομική ενίσχυση για την συνέχεια των εργασιών της ανέγερσης της Πολιτιστικής Στέγης μας.

Τέλος, θερμά ευχαριστούμε την μοναδική μας ορχήστρα που απογείωσε το γλέντι μας και συγκεκριμένα τον Ηλία Πλαστήρα στο κλαρίνο και στο τραγούδι, τον Δημήτρη Κωνσταντή στο λαούτο και στο τραγούδι, τον Γιώργο Γκόγκο στο βιολί και τον Διονύση Ζώη στα κρουστά.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών

spot_imgspot_img
spot_img

Δημοφιλείς Θέματα

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ