11.7 C
Acharnes
Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
spot_img

Μυρτώ Κοροβέση: Άρθρο για την γενοκτονία των Ποντίων

Ροή Ειδήσεων

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Ποντιακή γενοκτονία πλήθος εκδηλώσεων έλαβε χώρα. Πρόσφατα είδα τη παράσταση «Σέρρα- Η ψυχή του Πόντου». Εκεί αποτυπώνεται η τραγική και σκληρή ιστορία της γενοκτονίας των Ποντίων μέσα από τις περιπέτειες μιας οικογένειας. Οι πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας πληγώθηκαν από ιδεολογίες και από πολιτικές που άφησαν στο έλεος των Τούρκων εκατοντάδες χιλιάδες Πόντιους. Αυτό τον καιρό παράλληλα με τις ελληνικές εκλογές γίνονται εκλογές και στην Τουρκία, ομολογώ ότι τις παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον και με προβληματίζει η ακραία ρητορική που εκδηλώνουν οι Τούρκοι πολιτικοί αρχηγοί ενάντια στην Ελλάδα. Σίγουρα το να παίζεις με τα εθνικά θέματα και να λαϊκίζεις τάζοντας γαλάζιες πατρίδες και πράσινα άλογα πουλάει. Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας ότι θα κάνουν αυτό που θα χρειαστεί ανά πάσα στιγμή. (Ο Πρωθυπουργός φαίνεται να τις υποτιμά λεγοντας ότι μονάχα με αυτοδύναμη κυβέρνηση θα μπορέσει η χώρα να απαντήσει σε προκλησεις, πράγμα βαθύτατα λαϊκίστικο που λέγεται σα να λησμονά ότι οι αυτοματισμοί των ενόπλων δυνάμεων δε σχετίζονται με το αν υπάρχει κυβερνηση συνεργασιας ή αυτοδύναμη).Για το ΣΥΡΙΖΑ τα εθνικά θέματα δε μπαίνουν σε παζάρια και δεν ευτελίζονται. Ο Αλέξης ο Τσίπρας δεν άφησε ποτέ τουρκικό πλοίο να κάνει τουρισμό στο Αιγαίο. Αυτά αποτελούν επιτεύγματα του κυρίου Μητσοτάκη. Δυστυχώς οι Πρέσπες φανέρωσαν την οπτική του κυρίου Μητσοτακη για τα εθνικά θέματα, που δεν είναι άλλη από εργαλειοποίηση του εθνικού αισθήματος για ψηφοθηρικούς σκοπούς.

Ας σταθώ όμως και στο τόπο μας, στο τόπο όπου έχει μνήμη και ιστορία. Η Ανατολική Αττική και το Μενιδι αξίζουν καλύτερα. Είναι ανάγκη για τους νέους να φτιάξουν οι συγκοινωνίες, να παλέψουμε για την ίδρυση ενός νοσοκομείου και να εξασφαλίσουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους, με χώρους πρασίνου και έμφαση στον πολιτισμό. Ως η νεοτερη υποψήφια βουλευτής, οφείλω να πω ότι θα αγωνιστώ και θα δουλέψω σκληρά για να ακουστούν τα αιτήματα του λαού του Μενιδίου και της Ποντιακής κοινότητας. Νιώθω χρέος απέναντι σας να μην σας απογοητεύσω και να γίνω η φωνή σας στο ελληνικό κοινοβούλιο. Η 21η του Μάη θα είναι μια ελπιδοφόρα μέρα!

Βιογραφικό:

Η Μυρτώ Κοροβέση είναι 25 ετών, δικηγόρος, μιλάει αγγλικά και γαλλικά και κατοικεί στον Άγιο Στέφανο Αττικής. Η καταγωγή της είναι από τον Ωρωπό. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών και του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου Αναβρύτων. Εργάζεται σε δικηγορική εταιρεία, ενώ ταυτόχρονα κάνει το μεταπτυχιακό μου στο ΠΑΠΕΙ με θέμα “Δίκαιο και Τεχνολογίες”.

Όσο σπούδαζε, δούλευε σε μαγαζιά εστίασης. Έχει κατακτήσει την 3η πανελλαδική θέση σε φιλοσοφικό διαγωνισμό που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο του Harvard και έχει  συμμετάσχει σε πολλούς διαγωνισμούς Προσομοίωσης Ηνωμένων Εθνών.

Επί χρόνια συμμετείχε σε ομάδα βόλλευ στον Α.Ο. Αγίου Στεφάνου. Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της φοιτητικής παράταξης στη Νομική Σχολή Αθηνών, καθώς και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας.

spot_imgspot_img
spot_img

Δημοφιλείς Θέματα

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ