14.2 C
Acharnes
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img

Άρθρο Μανώλη Χριστοδουλάκη

Ροή Ειδήσεων

«Το ΠΑΣΟΚ καταψηφίζει την κυβέρνηση τόσο για το βιασμό των θεσμών και της δημοκρατίας, όσο και για τον τρόπο που διαχειρίζεται τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών», τόνισε μιλώντας στο BLYESKY, στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» με το Σωτήρη Ξενάκη, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης, και συνέχισε λέγοντας πως «το ζήτημα των υποκλοπών είναι πάρα πολύ σοβαρό για να το αφήσουμε, αλλά παραμένει πολύ σοβαρή και η καθημερινότητα των πολιτών. Η διαφορά μας είναι ότι το ΠΑΣΟΚ καταθέτει στοχευμένες προτάσεις ώστε να είμαστε χρήσιμοι».

Αναφορικά με το ζήτημα της πρότασης μομφής και αυτών που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την ενημέρωση των αρχηγών από τον κ. Ράμμο, ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε ότι είναι επικίνδυνο να παρακολουθούνται οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων και στελέχη που έχουν σχέση με τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας. «Οφείλει ο Πρωθυπουργός, ο οποίος πήρε υπό την πολιτική του εποπτεία την ΕΥΠ από το 2019, να απαντήσει στον ελληνικό λαό γιατί παρακολουθούνταν οι προαναφερόμενοι. Ήταν επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια της χώρας;». Έθεσε δε τον προβληματισμό ότι το σύνολο των παρακολουθούμενων εμπλέκονταν με τα εξοπλιστικά προγράμματα και κατ΄ επέκταση με οικονομικές προεκτάσεις που υπεισέρχονται. «Το ΠΑΣΟΚ ζητά, με θεσμικό τρόπο, τις απαντήσεις από τον Ιούλιο, και πρέπει επιτέλους να τις έχουμε». Συνέχισε τονίζοντας πως ο δρόμος που ακολουθεί η κυβέρνηση, είναι ο δρόμος της συγκάλυψης. «Η πολιτική γραμμή της κυβέρνησης είναι ότι η ΑΔΑΕ δεν έκανε σωστά τη δουλειά της, άσχετα από το περιεχόμενο των αποκαλύψεων. Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι οι Ανεξάρτητες Αρχές έχουν ως μόνο ρόλο να προστατεύουν τη δημοκρατία από τέτοια φαινόμενα».

Για τα θέματα της καθημερινότητας, ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ επέμεινε στο ζήτημα του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών. Υπεραμύνθηκε της ανάγκης να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου με τις τραγικές συνέπειες που αυτός φέρει σε πολύ μεγάλη μερίδα συνταξιούχων και υπενθύμισε ότι η Ν.Δ. ενώ προεκλογικά υποστήριζε την κατάργηση του, τελικά δεν τον άλλαξε. Συνέχισε τονίζοντας ότι «το ΕΚΑΣ θεσμοθετήθηκε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και καταργήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ ζητά την θεσμοθέτηση ενός νέου τύπου ΕΚΑΣ, ώστε να βοηθήσουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους» και επεσήμανε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί το θέμα της προσωπικής διαφοράς για να ανασάνουν όλοι οι συνταξιούχοι. Αναφορικά με την αύξηση του κατωτάτου μισθού, ο κ. Χριστοδουλάκης συμφώνησε με την αναγκαιότητα του μέτρου, υπενθυμίζοντας όμως το πόσο καθυστέρησε, με κόστος για τα λαϊκά νοικοκυριά. «Η διαμόρφωση του κατώτατου μισθού δε μπορεί να είναι αντικείμενο υπουργικής απόφασης, πρέπει να επανέλθει στον διάλογο των κοινωνικών εταίρων».

Αναφορικά με τα θέματα της ακρίβειας ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε την ανάγκη ελέγχων στην αγορά, καθώς οι διαρκώς αυξανόμενες τιμές μειώνουν τον αριθμό των προϊόντων που καταναλώνονται και οι πολίτες δε ξέρουν τελικά που πάνε τα χρήματα τους. Υπενθύμισε δε, όλα τα μεγάλα προβλήματα που η κυβέρνηση αφήνει άλυτα: τους πολύ υψηλούς έμμεσους φόρους, τη μη παρέμβαση στην αγορά ενέργειας, την άρνηση της να αποδεχτεί την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για πλαφόν στη λιανική τιμή ρεύματος και μια σειρά άλλων ζητημάτων που καθιστούν την καθημερινότητα των πολιτών δυσβάσταχτη.

Κλείνοντας, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ανάφερε χαρακτηριστικά πώς «το ΠΑΣΟΚ διαφωνούσε με την πολιτική επιδοματικής εξάρτησης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ακριβώς διαφωνεί με την πολιτική επιδοματικής εξάρτησης της ΝΔ. Τα φορολογικά έσοδα από τους πολίτες, που οφείλουν να έχουν προοδευτικό πρόσημο, το οποίο δυστυχώς εξαλείφεται, οφείλουν να μετατρέπονται σε ποιοτικότερα δημόσια νοσοκομεία, σε ποιοτικότερα δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια, σε δομές πρόνοιας και προστασίας των ασθενέστερων, σε αξιοπρεπείς σχέσεις εργασίας, μισθούς και συντάξεις. Αυτά δυστυχώς δεν εμπίπτουν στη λογική των κυβερνόντων, οι οποίοι πιστεύουν πως με ένα vote pass μπορούν να εξαγοράσουν τις συνειδήσεις των πολιτών προεκλογικά. Χρειάζεται, λοιπόν, αλλαγή πολιτικής και αυτή τη δύναμη ζητά το ΠΑΣΟΚ».

spot_imgspot_img
spot_img

Δημοφιλείς Θέματα

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ