18.5 C
Acharnes
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
spot_img

Ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ ανατέλλει και πάλι στην Ανατολική Αττική

Ροή Ειδήσεων

Τουλάχιστον ο κ. Μητσοτάκης ήταν ειλικρινής για την απουσία οποιουδήποτε αναπτυξιακού πλάνου στην Ανατολική Αττική. Aυτό όμως δεν αρκεί για τους πολίτες της Ανατολικής Αττικής που κάθε χρόνο βλέπουν τον τόπο τους να καίγεται. Δεν αρκεί για τους πολίτες στο Μενίδι και σε άλλες περιοχές που φωνάζουν για την έξαρση της εγκληματικότητας. Δεν αρκεί για περιοχές όπως στο Κορωπί, την Παιανία ή το Μαρκόπουλο
που έχουν σοβαρά ελλείμματα σε υποδομές για την ύδρευση και την αποχέτευση, τη στιγμή που λίγες μέρες πριν ο αρμόδιος υπουργός για τις χρηματοδοτήσεις στους Δήμους και υποψήφιος βουλευτής στην περιοχή μας, Στ. Πέτσας, παρουσίαζε μεγάλα έργα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στον Δομοκό Φθιώτιδας. Δεν αρκεί για τους αγρότες στα Μεσόγεια, που βλέπουν τα ενεργειακά κόστη να αυξάνονται έχοντας παράλληλα να αντιμετωπίσουν τη γραφειοκρατία του απαρχαιωμένου ΕΛΓΑ σε ό,τι αφορά την καταβολή των
αποζημιώσεων από τις συχνές φυσικές καταστροφές.

Οι πολίτες της Ανατολικής Αττικής έχουν και γνώση και κρίση. Μπορούν να σταματήσουν την αλαζονεία της εξουσίας της Μητσοτάκη που απλά τους λέει ότι «εμείς είμαστε καλύτεροι από τον ΣΥΡΙΖΑ». Και η καλύτερη απάντηση είναι η ανανέωση του πολιτικού σκηνικού με την ανάδειξη του νέου ΠΑΣΟΚ ως τον βασικό προοδευτικό πόλο εξουσίας απέναντι στη ΝΔ.

Από την άλλη, συνεχίζεται να τίθεται από τους μεν και τους δε στον δημόσιο διάλογο το ερώτημα «με ποιους θα πατε». Ένα ερώτημα που πρώτα και πάνω απ’όλα περιφρονεί τη βούληση και την ψήφο του ελληνικού λαού. Δεν είναι οι εκλογές διαγωνισμός καλλιστείων του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα. Οι πολίτες θα δώσουν με τη ψήφο τους την απάντηση στο ερώτημα και η δική μας φιλοδοξία, ο στρατηγικός μας στόχος δεν είναι να γίνουμε δεκανίκι, αλλά μια κυβέρνηση της σοσιαλδημοκρατίας. Ξεκάθαρα πράγματα.

Η χώρα μας διανύει μια περίοδο όπου οι κρίσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Την τρέχουσα περίοδο το 60% των Ελλήνων αμείβονται με μισθούς κάτω των 1.000 ευρώ, η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία των νέων, τα ενοίκια είναι απλησίαστα για χιλιάδες οικογένειες και ειδικά για τα νέα ζευγάρια που θέλουν να φτιάξουν τη ζωή τους. Την ίδια στιγμή, τα περισσότερα νοικοκυριά δεν μπορούν να αντέξουν τα δυσβάστακτα κόστη στο ρεύμα και την ακρίβεια ακόμα και σε βασικά τρόφιμα  Και εδώ, ας αναρωτηθούμε όλοι μας. Μπορούμε καλύτερα; Ναι, μπορούμε καλύτερα. Είμαστε καλύτερη χώρα από όσα
βιώνουν οι συμπολίτες μας σήμερα.

Και δεν πιστεύω ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται για το τι συμβαίνει στις ζωές των Ελλήνων. Απλώς νομίζω ότι δεν μπορεί να καταλάβει. Γιατί αλλιώς πως θα όριζε τη μεσαία τάξη, στην οποία ομνύει, κάποιον με ακίνητο κοντά στο 1 εκ. ευρώ όταν προχωρούσε στην αύξηση του αφορολόγητου στις γονικές παροχές στις 800.000 ευρώ, αντί να λάβει δραστικά μέτρα για να αυξηθεί η προσφορά στέγης με την κατασκευή χιλιάδων κατοικιών προς ενοικίαση με κοινωνικά κριτήρια μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης; Πώς αλλιώς θα άφηνε τις
εταιρείες ενέργειας να κερδίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια, τη στιγμή που αποφεύγει να δώσει φορολογικές ελαφρύνσεις στους πολίτες που έχουν ανάγκη, όπως για παράδειγμα με την μείωση των έμμεσων φόρων στα καύσιμα; Δεν είναι επειδή δεν τον νοιάζει. Είναι επειδή πολύ απλά δεν το καταλαβαίνει.

Και ο κ. Τσίπρας, που εκλέχθηκε πρωθυπουργός για να φέρει την ελπίδα, όπως έλεγε, τι έκανε; Μαζί με την απαξίωση των θεσμών, την αναξιοκρατία, την αναξιοπιστία και το ότι τσάκισαν τη μεσαία τάξη, το μόνο που έφερε τελικά ήταν τον κ. Καμμένο σε ρόλο πρωταγωνιστή του πολιτικού μας συστήματος.

Γι’ αυτό ήρθε η ώρα να ανατείλει ξανά η ελπίδα στην Ελλάδα. Γιατί, εμείς οι σοσιαλδημοκράτες έχουμε πολύ διαφορετικό μέτρο για το τι σημαίνει πρόοδος σε αυτή τη χώρα.

Μετράμε την πρόοδο αν έστω ένας νέος μπορεί να βρίσκει κάθε μέρα μια δουλειά. Μετράμε την πρόοδο αν ένας οικογενειάρχης που δουλεύει σκληρά όλη τη μέρα, να έχει μια δουλειά που να αμείβεται ανάλογα. Όχι για να κάνει τη μεγάλη ζωή, αλλά για να μπορεί να καλύπτει το στεγαστικό του δάνειο, να πληρώνει τα φροντιστήρια των παιδιών του, να ζει με αξιοπρέπεια.

Μετράμε την οικονομική ανάκαμψη όχι με τα μεγάλα επιχειρηματικά ντιλ και τις συμφωνίες εκατομμυρίων, αλλά με το αν κάποιος με καλή ιδέα μπορεί να ρισκάρει και να ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση ή αν μια γυναίκα θα αμείβεται με τον ίδιο μισθό που απολαμβάνει ο άνδρας συνάδελφός της.  Και ναι μετράμε την πρόοδο και στις τοπικές κοινωνίες. Μετράμε την πρόοδο για παράδειγμα σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής με περιθώριο ανάπτυξης, και δυνατότητα αξιοποίησης των πλεονεκτήματων της περιοχής.

spot_imgspot_img
spot_img

Δημοφιλείς Θέματα

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ