10.1 C
Acharnes
Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
spot_img

Δέκα μενιδιάτικες συνταγές στον “ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟ”.

Ροή Ειδήσεων

Από το επιτελείο του ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΥ επιλέχθηκε η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Αχαρνών (Ι.Λ.Ε.Α.) ώστε να παρουσιάσει μέρος της μεγάλης γευσιγνωστικής ιστορίας των Αχαρνών.

Έπειτα από πολλαπλές επισκέψεις και συσκέψεις με την δημοσιογράφο Βιβή Κωνσνταντινίδου, επιλέχτηκαν δέκα παραδοσιακές αυθεντικές συνταγές, που  πραγματοποιήθηκαν μια ζεστή καλοκαιρινή ημέρα του Ιουλίου, στο σπίτι της Μαρίκας Κατάρα – Σουρλαντζή.

Η εμπειρία ήταν ξεχωριστή και φυσικά η κούραση μεγάλη, όμως το τελικό αποτέλεσμα της βιωματικής μενιδιάτικης κουζίνας άφησε άφωνους σε υπερθετικό βαθμό όλους τους παρευρισκόμενους, μέλη και φίλους της Ι.Λ.Ε.Α. Η παλιά γειτονιά γέμισε για πολλές ώρες με νοσταλγικές μυρωδιές και όλα τα μικρά μυστικά των συνταγών αποκαλύφθηκαν μέσα στην κουζίνα.

Μέσα σε γέλια και χαρές και με πολύ φροντίδα το ρεσιτάλ της μαγειρικής κατέληξε στις εξής συνταγές:

Πατσάς μοσχαρίσιος κοκκινιστός στον φούρνο, Μελιτζάνες τουρσί, Κουκιά ξερά με σκορδαλιά, Πιπεριές ξιδάτες στο τηγάνι, Μελιτζάνες τηγανιτές με κόκκινη σάλτσα, Ελιές θρούμπες τηγανιτές με κρεμμύδια, Κολοκυθοκορφάδες λαδερές με ολόκληρα νεαρά λεπτά κολοκυθάκια, Ντόντλιες, ντρόμσες και κρ’μπλιες, Πάπια με μπάμιες στον φούρνο, Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο στον φούρνο. Εννοείται ότι όλα αυτά συνοδεύτηκαν με ζυμωτό ψωμί, ντόπια τυριά και κρασί από μενιδιάτικα αμπέλια.

Τις συνταγές αυτές με πολλές άλλες συνταγές από την υπόλοιπη Αττική διαβάζουμε στον «ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟ» της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» που κυκλοφορεί ήδη στα περίπτερα.

spot_imgspot_img
spot_img

Δημοφιλείς Θέματα

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ