12.7 C
Acharnes
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img

Δύσκολες μέρες για τον Στέλιο Πέτσα: Από τον Άγιο Βλάσιο μέχρι την Σοφία Ζαχαράκη

Ροή Ειδήσεων

Ο Ιερός Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βλασίου είναι ο παλαιότερος Ναός της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, καθώς επίσης Πολιούχος και Προστάτης της πόλεως των Αχαρνών.

Ο ιερός ναός, Άγιος Βλάσιος,  παραμένει κλειστός μετά το σεισμό του Ιουλίου του 2019 καθώς υπέστη ζημίες.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας πριν μερικούς μήνες συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και του ζήτησε την αποκατάσταση και την επαναλειτουργία του Ι.Ν. Αγίου Βλασίου Αχαρνών.

Βλέπετε, ο Στέλιος Πέτσας έχει ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τον ναό καθώς βρίσκεται στην περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής, όπου θα πολιτευτεί (εκτός απροόπτου) όντας υποψήφιος για πρώτη φορά καθώς είναι εξωκοινοβουλευτικός υπουργός και μια τέτοια κίνηση θα ανέβαζε τις «μετοχές» του στην περιοχή, η οποία έχει παραδοσιακές δυνάμεις (Βορίδης – Μαρτίνου – Οικονόμου) που δύσκολα μπορούν να «χτυπηθούν».

Το έργο λοιπόν της ανοικοδόμησης του ναού του Αγίου Βλασίου υπολογίστηκε στα 2 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό μάλλον εξωφρενικό αν αναλογιστεί κανείς τι μπορεί να χτίσεις με τόσα χρήματα και σε τι εποχές κρίσης ζούμε, και ο κ. Πέτσας πήγε στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη για να βάλει τις υπογραφές και να προχωρήσει η «εξυπηρέτηση» του υπουργού στους παπάδες.

Τι κάνει λοιπόν ένας γενικός γραμματέας που σέβεται τη θέση που υπηρετεί; Το χατίρι – ρουσφέτι του κάθε υπουργού ή τη δουλειά που του έχει εμπιστευτεί ο πρωθυπουργός να κάνει;

Ο κ. Σταυριανουδάκης, ένας εξαιρετικός γενικός με προσφορά, εμπειρία και επαγγελματισμό λεει στον κ. Πέτσα «όχι» (κάνει δηλαδή αυτό που επιτάσει το καθήκον) με αποτέλεσμα ο Υπουργός Εσωτερικών να γίνει «τούρκος», αποφασίζοντας μάλιστα να απευθυνθεί στο γραφείο του Πρωθυπουργού, λες δεν έχουμε αρκετά προβλήματα με την ενεργειακή κρίση, την ακρίβεια, τον πόλεμο ή τους Τούρκους για να αντιμετωπίσουμε και πρέπει ολόκληρος πρωθυπουργός και το γραφείο του να ασχοληθεί με προεκλογικά ρουσφέτια.

Η κίνηση αυτή του Στέλιου Πέτσα προκάλεσε εκνευρισμό στο πρωθυπουργικό γραφείο, το οποίο έδωσε δίκιο και στήριξε 100% την απόφαση του γενικού γραμματέα με αποτέλεσμα ο κ. Πέτσας να «φάει» και δεύτερη πόρτα και τώρα να τον ψάχνουν  για εξηγήσεις οι παπάδες στις Αχαρνές στους οποίους έδινε απλόχερες υποσχέσεις.

Υ.Γ.: Το κερασάκι στην τούρτα είναι η υποψηφιότητα της Σοφίας Ζαχαράκη (αλήθειαεκείνο το βιογραφικό το διορθώσαμε ακόμη;) στην ίδια περιφέρεια με τον Πέτσα, η οποία ανακοινώθηκε μάλιστα με όλη την επισημότητα ενώ ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών παραμένει …μετέωρος. Μάλιστα είναι πολύ δυσαρεστημένος από την εξέλιξη αυτή και θεωρεί ότι τον «κρέμασαν». Βεβαίως το πραγματικό του πρόβλημα θα είναι στο επόμενο ανασχηματισμό που θα είναι και εκλογικός, γιατί μια με τη λίστα Πέτσα, μια τον Άγιο Βλάσιο, μια με το μπάχαλο που επικρατεί στους Δήμους και τις χρηματοδοτήσεις θα είναι σχεδόν απίθανο να βρεθεί ξανά σε υπουργική θέση.

ΠΗΓΗ: Radar.gr

spot_imgspot_img
spot_img

Δημοφιλείς Θέματα

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ