12.7 C
Acharnes
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img

ΣΕΒΑ: για την εγκληματικότητα

Ροή Ειδήσεων

Το Δ.Σ του Σ.Ε.Β.Α εύχεται στην συναδέλφισσα, η οποία τραυματίστηκε από επίθεση που δέχτηκε στο κατάστημά της εν ώρα εργασίας, ταχεία ανάρρωση και να επιστρέψει γρήγορα υγιής στην οικογένειά της, στην καθημερινότητα και στην εργασία της.

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ένα απ’ τα πολλά που έχουν σημειωθεί στην περιοχή. Το προηγούμενο διάστημα, τόσο ο Σύλλογος όσο και οι άλλοι φορείς του Μενιδίου, έχουν καταγγείλει μαχαιρώματα και επιθέσεις που έγιναν ενάντια σε μετανάστες εργάτες, την ώρα που επέστρεφαν από την δουλειά τους.

Επίσης, πολλοί ήταν οι συνάδελφοι επαγγελματίες που τον περασμένο Φλεβάρη επικοινώνησαν για να καταγγείλουν τη δράση ομάδων με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, που δρούσαν στο κέντρο του Μενιδίου, ενοχλώντας καταστηματάρχες και περαστικούς, δημιουργώντας εκφοβισμούς και κλίμα τρομοκρατίας στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης.

Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι σοβαρή, αφού ενώ η κατάσταση έχει γνωστοποιηθεί επανειλημμένα, δεν έχει ληφθεί κανένα αποτελεσματικό μέτρο, που να αντιμετωπίσει τις αιτίες του προβλήματος. Γεμάτο υποσχέσεις και κούφια λόγια που αφορούν την ασφάλεια και την εξάλειψη εγκληματικότητας των κατοίκων.

Κλείνει το ζήτημα στην ένταση της αστυνομοκρατίας αντί να παίρνει ουσιαστικά μέτρα όπως π.χ η ένταση κοινωνικών λειτουργιών και ψυχολόγων στις σχολικές μονάδες, η λήψη συνολικότερων μέτρων ένταξης μερίδες του πληθυσμού με αυξημένες ανάγκες.

Καμία ενέργεια από πλευράς της Κυβέρνησης και της Δημοτικής Αρχής για την στήριξη υποδομών του αθλητισμού και πολιτισμού που μπορούν να δώσουν διέξοδο και περιεχόμενο στον ελεύθερο χρόνο της νεολαίας και γενικότερα στον λαό της περιοχής.

Όλα αυτά δεν γίνονται καθώς το προηγούμενο διάστημα πανηγύριζε προκλητικά για την διαδικασία της αποζημίωσης της οικογένειας του αδικοχαμένου Μάριου που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο.

Η μεγαλύτερη τιμή στην μνήμη του μικρού Μάριου είναι να μην έχουμε άλλο θύμα. Είναι η συμμετοχή στον αγώνα για να παρθούν ουσιαστικά μέτρα, τα οποία θα αντιμετωπίσουν τις αιτίες που γεννούν και τρέφουν το πρόβλημα της εγκληματικότητας.

Είναι η πάλη του οργανωμένου κινήματος για την αντιμετώπιση των φασιστικών ομάδων που έχουν ανοιχτούς διαύλους με το οργανωμένο έγκλημα.

Είναι ο αγώνας που θα βάζει στο στόχαστρο την αντιλαϊκή πολιτική της τωρινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Την πολιτική που όχι μόνο δεν μπορεί να δώσει λύση αλλά είναι και αυτή που δυναμώνει την φτώχεια, την εξαθλίωση, όλες εκείνες τις συνθήκες που δημιουργούν το έδαφος για να γιγαντώνεται το πρόβλημα της εγκληματικότητας.

Στον συγκεκριμένο αγώνα το Δ.Σ. του Σ.Ε.Β.Α. θα πρωτοστατήσει, όπως σταθερά μπαίνει μπροστά για την οργάνωση της λαϊκής αλληλεγγύης και του αγώνα των μικρών επαγγελματιών, για την υπεράσπιση του εισοδήματος, της υγείας και της ζωής.

spot_imgspot_img
spot_img

Δημοφιλείς Θέματα

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ