22.7 C
Acharnes
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Στολίδι το 1ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων

Ροή Ειδήσεων

Με ένα τεράστιο διπλό graffiti, που ίδιο δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα σε άλλο σχολείο και βαμμένο με αλλά χρώματα από άκρη σε άκρη, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων στολίστηκε και υποδέχεται τους μαθητές του μετά την δεκαπενθήμερη διακοπή των γιορτών του Πάσχα.

Το μοναδικό γκράφιτι, που αποτέλεσε τόσο επιλογή όσο και πρωτοβουλία του Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννη Κρεμύδα, φιλοτέχνησε ο κορυφαίος στο είδος του, Χρήστος Ρουμελιώτης, με σπουδαία έργα σε πολλά σχολεία της Ελλάδος.

Την ίδια στιγμή, στο σχολείο πραγματοποιήθηκαν και δράσεις ελαιοχρωματισμού, σε όλες τις εξωτερικές επιφάνειες με όμορφα χρώματα Α’ ποιότητας, αποκαταστάθηκαν σαθρά σημεία και βανδαλισμοί ενώ βάφτηκαν και οι κερκίδες. Δυο νέες επιγραφές, τοποθετήθηκαν επίσης, με το όνομα του σχολείου.

Η υλοποίηση του τεράστιου γκράφιτι αλλά και οι ελαιοχρωματισμοί, στο μεγαλύτερο σε επιφάνεια σχολικό κτήριο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου, αποτέλεσε στόχο για τον Γιάννη Κρεμύδα και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε πλήρως.

Όπως ο ίδιος τόνισε: «Το είχαμε βάλει στόχο, το καταφέραμε και αυτό! Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων, το μεγαλύτερο στον Δήμο μας, ήταν πρόκληση για εμάς και το εγχείρημα ήταν πολύ δύσκολο. Στο συγκεκριμένο σχολείο μαθήτευσε και ο Δήμαρχός μας, οπότε αφιερώνουμε αυτή την προσπάθεια με πολλή αγάπη και σεβασμό στον ίδιο, στους μαθητές, τους γονείς, και στους εκπαιδευτικούς που το στελεχώνουν. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Χρήστο Ρουμελιώτη, που παίρνει έναν άψυχο τοίχο και τον μετατρέπει σε πίνακα ζωγραφικής, καθώς και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την εμπιστοσύνη του σε κάθε πρωτοβουλία και κάθε έργο μας. Μοναδικός σκοπός μας είναι και παραμένει η πολυδιάστατη αναβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος και η ικανοποίηση των παιδιών μας».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς δεν έκρυψε την ικανοποίησή του. «Κάθε σχολείο αποτελεί για μένα ιδιαίτερο έργο γιατί απευθύνεται στους νέους, με στόχο τη μόρφωσή τους. Αυτός είναι και ο λόγος που η ανέγερση και η συντήρηση των σχολείων αποτελεί προτεραιότητα της διοίκησής μας. Το 1ο Δημοτικό, είναι το παλαιότερο σχολείο των Άνω Λιοσίων κι όπως είναι φυσικό, συνδέεται με τις αναμνήσεις πολλών συνδημοτών μας. Μπράβο στο Γιάννη Κρεμύδα και στους συνεργάτες του που δουλεύουν καθημερινά, για να έχουμε τα καλύτερα δημοτικά και νηπιαγωγεία σε όλη την Ελλάδα.» 

 

spot_imgspot_img
spot_img

Δημοφιλείς Θέματα

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ