22.4 C
Acharnes
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Μενίδι: Η ΟΠΚΕ αφόπλισε Ρομά για άσκοπα πυρά σε «δοκιμές» όπλων που είχαν προμηθευτεί παράνομα

Ροή Ειδήσεων

Ενώ οι πιστοί ακολουθούσαν την περιφορά του επιταφίου στο Μενίδι, η ΟΠΚΕ Δυτικής Αττικής προχώρησε σε συλλήψεις Ρομά, οι οποίοι έριχναν άσκοπα πυρά με όπλα, τα οποία είχαν προμηθευτεί παράνομα.

Σε περιπολία τους, στην περιοχή του Μενιδίου και συγκεκριμένα επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, η ΟΠΚΕ αντιλήφθηκε ένα ένοπλο επεισόδιο και βρέθηκε μπροστά σε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ Ρομά.

Αμέσως, το πλήρωμα της ΟΠΚΕ προέβη σε συλλήψεις δύο Ρομά, εκ των οποίων ο ένας ανήλικος, 17 ετών και ο άλλος 23 ετών. Απο το σημείο περισυνελέγησαν περίπου πενήντα κάλυκες, κατασχέθηκαν 524φυσίγγια καθώς και τρία όπλα, για τα οποία διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για όπλα κρότου, επιπλέον τέσσερις γεμιστήρες και δύο μεταλλικοί προσαρμογείς για εκτόξευση φωτοβολίδων. Μεταξύ των άλλων κατασχέθηκε και το όχημα του 23χρονου ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι ίδιοι υποστήριξαν ότι προμηθεύτηκαν τα όπλα κρότου έναντι του ποσού των 300€ και τα δοκίμαζαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πιστόλια κρότου δύσκολα ξεχωρίζουν από τα όπλα πυρός, αφού ο κρότος του πυροβολισμού καθώς και το βάρος, παραπέμπουν σε πιστόλια χειρός.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης, ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφαλεια Δυτικής Αττικής ενώ οι συλληφθέντες με την ποινική σε βάρος του δικογραφία, παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή: nantiareport.gr
spot_imgspot_img
spot_img

Δημοφιλείς Θέματα

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ