15.8 C
Acharnes
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img

Ο Δήμος Φυλής στηρίζει τις προσπάθειες των ντόπιων μελισσοκόμων

Ροή Ειδήσεων

Την διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Φυλής βρίσκεται στο πλευρό των μελισσοκόμων της περιοχής έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς.

Ο ίδιος, μίλησε σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας 18 Απριλίου 2022, στο Δημαρχείο Δημοτικής Κοινότητας Φυλής, έπειτα από συνεργασία του Προέδρου ΒΙΟ.ΠΑ, Λευτέρη Παντελάκη και της Αντιδημάρχου, Ελένης Λιάκου, ο Δήμαρχος Φυλής επισήμανε ότι η μελισσοκομία βρίσκεται στα σχέδια του Δήμου, προκειμένου να αναπτυχθεί ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας: «Στόχος μας πρέπει να είναι η αξιοποίηση του ορεινού όγκου της Πάρνηθας για την αύξηση της παραγωγής και τη βελτίωση της ποιότητας του μελιού, με απώτερο σκοπό να παράγουμε μέλι Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), από την Πάρνηθα», τόνισε ο Χρήστος Παππούς καθώς πρότεινε ο νέος Σύλλογος που βρίσκεται υπό συγκρότηση να πάρει την ονομασία της Πάρνηθας, ως διακριτικός τίτλος.

«Ο νέος Σύλλογος θα συντονίσει τις δράσεις των μελισσοκόμων, ιδίως στους τομείς της προβολής του ντόπιου μελιού και της μελισσοκομικής εκπαίδευσης», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΒΙΟ.ΠΑ Λευτέρης Παντελάκης, που είναι γνώστης του αντικειμένου εφόσον διατηρεί επιχείρηση παραγωγής και εμπορίας μελισσοκομικών εφοδίων και εξοπλισμού.

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Ελένη Λιάκου πληροφόρησε τους μελισσοκόμους ότι βρίσκεται στη φάση της σύνταξης, μελέτη του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ) ΔΗΜΗΤΡΑ, για τις συνθήκες ανάπτυξης της μελισσοκομίας στη Φυλή.

«Ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ είναι κρατικός φορέας που εποπτεύεται από το Υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης και διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία και το επιστημονικό κύρος. Υπό έρευνα βρίσκεται και το ενδεχόμενο δημιουργίας Μελισσοκομικού Πάρκου στην ευρύτερη περιοχή, γιατί συμμεριζόμαστε τις σκέψεις των μελισσοκόμων για την ανάπτυξη και την υποστήριξη της μελισσοκομικής χλωρίδας, δηλαδή των φυτών που ευνοούν την παραγωγή μελιού ποιότητας», τόνισε η Ελένη Λιάκου ενώ δεν έλειψε να αναφερθεί στα αποτελέσματα της μελέτης, τα οποία πρόκειται να ανακοινωθούν δημόσια, κατά τη διάρκεια επιστημονικής ημερίδας, που θα οργανωθεί στο Δημαρχείο Φυλής, τον ερχόμενο Ιούνιο.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, πήραν θέση και οι μελισσοκόμοι, οι οποίοι, πέρα από τις προτάσεις που έκαναν, ανέφεραν ότι ο προγραμματισμός του Δήμου βρίσκεται σε σωστή κατεύθυνση και έδωσαν νέο ραντεβού για την εκδήλωση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.

spot_imgspot_img
spot_img

Δημοφιλείς Θέματα

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ