23.6 C
Acharnes
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
spot_img

Άρθρο Παναγιώτη Γρηγοριάδη

Ροή Ειδήσεων

Εμπαιγμός από τη δημοτική αρχή την ώρα που παραμονεύει ο κίνδυνος ολοκληρωτικής καταστροφής και απώλειας ανθρώπινης ζωών από μια θεομηνία στην πόλη μας.

Συμπολίτισσες και συμπολίτες ,
Έχει άραγε διανοηθεί κανείς τον κίνδυνο που παραμονεύει, το μέγεθος των καταστροφών και των απωλειών ανθρώπινων ζωών που μπορεί να επιφέρει μία θεομηνία στην πόλη μας; Και όταν αυτό συμβεί έχει άραγε αναρωτηθεί κανείς πόσο απροστάτευτοι θα είμαστε όλοι όταν ένα τέτοιο φαινόμενο επαναληφθεί;
Εδώ και μία δεκαετία οι ειδικοί μας επισημαίνουν ότι οι καιρικές αλλαγές είναι απρόβλεπτες , με την Πολιτεία να διαθέτει για το λόγο αυτό ειδικά κονδύλια που θωρακίζουν τους Δήμους που δεν διαθέτουν υποδομές και βρίσκονται σε κίνδυνο.
Στη δική μας περίπτωση, αντί να υπήρχε ολοκληρωμένο σχέδιο που να εγγυάται τη θωράκιση της πόλης μας και με δεδομένο ότι έχουμε θρηνήσει πάνω από πέντε θύματα σε ακραία καιρικά φαινόμενα και όχι σε θεομηνία, μπορούσαμε να έχουμε λάβει κονδύλια ώστε σήμερα να είχαμε υλοποιήσει αντιπλημμυρικά έργα που να εγγυώνται την προστασία σε ότι αφορά στις ανθρώπινες ζωές και τις περιουσίες των πολιτών.
Αντ’ αυτού η εκάστοτε δημοτική αρχή στην πόλη των Αχαρνών, ανακοινώνει ότι έλαβε κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στην πόλη μας, τα οποία ξοδεύονται σε μελέτες και συναλλαγές κάτω απ’ το τραπέζι, χωρίς ωστόσο ποτέ μέχρι σήμερα να έχει υλοποιηθεί κάποιο ουσιαστικό έργο.
Αυτό βέβαια μπορεί να το διαπιστώσει εύκολα ο κάθε πολίτης, χωρίς καμία ιδιαίτερη γνώση αν ξεκινώντας από τις παρυφές του βουνού κάνει μία διαδρομή έως το τέλος της πόλης όπου δεν θα βρει ούτε ένα φρεάτιο για τη συλλογή των όμβριων σε όλους τους δρόμους της.
Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι η δημοτική αρχή θεωρεί δεδομένο ότι μπορεί να εμπαίζει τους πολίτες των Αχαρνών θεωρώντας τους αφελείς ή ηλίθιους, ανακοινώνοντας κάθε φορά ότι η πόλη θα μετατραπεί σε ένα εργοτάξιο για αντιπλημμυρικά έργα και την ίδια στιγμή ασφαλτοστρώνει τους δρόμους χωρίς καμία υποδομή αντιπλημμυρικών έργων.
Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση όμως θεωρεί τους πολίτες των Αχαρνών αφελείς και ηλίθιους αφού τους χρεώνει εκατομμύρια ευρώ για τις κακότεχνες ασφαλτοστρώσεις των δρόμων, οι οποίοι ήδη σε αρκετά σημεία έχουν αρχίσει να υποχωρούν διότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί το κατάλληλο ποιοτικά μείγμα με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται το κατώτερο στρώμα της ασφάλτου και ακολούθως να υποχωρεί καθιστώντας τους δρόμους πιο επικίνδυνους από πριν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα για τις κακοτεχνίες που αναφέρω παραπάνω αποτελεί και η οδός Χριστόφορου Νέζερ, την οποία και «διαφήμιζαν» εγκαινιάζοντας την, ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Βρεττός και η οποία μέσα σε τρεις μήνες άρχισε να υποχωρεί με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί και ατύχημα με διερχόμενο όχημα ενώ μέχρι σήμερα έχει υποχωρήσει και σε άλλα σημεία.
Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί ότι θα πρέπει να είμαστε ίσως η μοναδική πόλη σε ολόκληρη την Ελλάδα όπου μήνες μετά τις υποτιθέμενες ασφαλτοστρώσεις σε κεντρικούς δρόμους της πόλης μας, δεν έχουν ακόμα πραγματοποιηθεί οι διαγραμμίσεις βάζοντας σε κίνδυνο τόσο τους διερχόμενους οδηγούς όσο και τους πεζούς, φέροντας ποινική ευθύνη για τους εν λόγω κινδύνους.
Με βάση την εμπειρία μου, σας επισημαίνω για άλλη μία φορά ότι ο κίνδυνος ολοκληρωτικής καταστροφής της πόλης μας είναι υπαρκτός και σε ένα χρόνο από σήμερα,9/3/2023, η πόλη μας θα διαθέτει το χειρότερο και επικινδυνότερο οδικό δίκτυο σε όλη τη χώρα.
Παναγιώτης Γρηγοριάδης
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
«Νέα Δύναμη» Αχαρνών
spot_imgspot_img
spot_img

Δημοφιλείς Θέματα

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ