22.2 C
Acharnes
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Στα “σκαριά” η δημιουργία του πρώτου υπερσύγχρονου Skate Park του Δήμου Φυλής

Ροή Ειδήσεων

Ένα καινούριο υπερσύγχρονο Skate Park ή αλλιώς Πάρκο Τροχοσανίδας έχει ήδη ξεκινήσει στον Δήμο Φυλής, σε χώρο 800 τ.μ στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου στα Άνω Λιόσια κοντά την πλατεία Ηπειρωτών.

Στη προκειμένη φάση, το έργο μελέτης, που εκπονήθηκε απο την Τεχνική Υπηρεσία, βρίσκεται σε διαδικασία διάγνωσης και μέσα στους πρώτους μήνες του νέου έτους πρόκειται να ξεκινήσει η κατασκευή του.

Βάσει στοιχείων μελέτης “Το πάρκο τροχοσανίδας θα εναρμονίζεται με τις προδιαγραφές ασφαλείας και τις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Προτύπου ΕΝ 14974: 2019 “Skateparks- Safety requirements and test methods” ή άλλου ισοδύναμου.

Ο συγκεκριμένος χώρος εγκατάστασης του Skatepark έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει τη λειτουργία πάρκου τροχοσανίδας και ειδικές περιοχές για το άθλημα, για χρήστες τροχοσανίδας ή παρόμοιου εξοπλισμού αθλημάτων, ποδηλάτων BMX και inline skating καθώς θα απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Φυλής και σε όσους τον επισκέπτονται.

Οι αγωνιστικές προκλήσεις για πεπειραμένους αλλά και αρχάριους skaters δεν θα λείπουν χάρη στην ειδική διαμόρφωση του δαπέδου του Skatepark.

Τα στοιχεία, τα οποία θα αφορούν αρχάριους αθλητές θα είναι τοποθετημένα σε κατάλληλα σημεία, ώστε να μην εμποδίζεται η ροή των έμπειρων συναθλητών τους, όταν αυτοί θα χρησιμοποιούν τα στοιχεία τους. Ο χώρος θα περιλαμβάνει αυτά που πρέπει και θα προορίζεται για την εξάσκηση παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.

Απώτερος σκοπός είναι η κατασκευή ενός υποδειγματικού κοινόχρηστου χώρου άθλησης αλλά και αναψυχής κατάλληλα προσαρμοσμένο στις ανάγκες των αθλητών, ασφαλές και με παιδαγωγικά, ποιοτικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά. Το συγκεκριμένο Πάρκο θα είναι ένας χώρος εξάσκησης αλλά και επικοινωνίας των αθλητών.

“Η Δημοτική Αρχή μαζί με την καλλιέργεια των καθιερωμένων αθλημάτων, θέλει και δημιουργεί ΄χωρους που μπορούν να προσφέρουν στους νέους του Δήμου μας αθλήματα που τους συγκινούν γιατί συνδυάζουν δεξιοτεχνία και αθλητικές ικανότητες. Το πρώτο Skate Park στα Άνω Λιόσια, είναι μόνο η αρχή” τονίζει ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς.

spot_imgspot_img
spot_img

Δημοφιλείς Θέματα

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ