26.5 C
Acharnes
Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
spot_img

Πραγματοποιήθηκε η τριήμερη συνάντηση για το Varibopi-Reset

Ροή Ειδήσεων

Ο Υπουργός κ. Σκρέκας συναντήθηκε με τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου, Πρόεδρο Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., τον Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή κ. Σπυρίδωνα Κίντζιο και τον Αντιπρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή κ. Σταύρο Ζωγραφάκη.

Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου έλαβε χώρα η επίσημη παρουσίαση της μεγάλης πρωτοβουλίας Varibopi-Reset στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα. Στην τριμερή συνάντηση, ήταν παρόντες ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ,ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής κ. Σπυρίδων Κίντζιος καθώς και ο Αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής κ. Σταύρος Ζωγραφάκης, οι οποίοι μίλησαν με τον Υπουργό κ. Σκρέκα, παρουσιάζοντας όχι μόνο το έργο αλλά και την μελέτη, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσω μιας συμμαχίας ιδιωτών και επιχειρήσεων ενώ παράλληλα τον ενημέρωσαν και για την πορεία της πρωτοβουλίας μέχρι στιγμής. Στο πλαίσιο αυτό, με σταθερή δέσμευσή να παραμένει δίπλα στην Πολιτεία και την κοινωνία, ο εμπνευστής της πρωτοβουλίας κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανέφερε την πρόθεσή του να κατατεθεί η ολοκληρωμένη μελέτη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έτσι ώστε να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για την επαναφορά της φύσης στην προηγούμενη της κατάσταση, μιλώντας για την περιοχή της Βαρυμπόμπης που σημαίνει υγιής και περιβαλλοντικά βιώσιμη.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας, δήλωσε μεταξύ των άλλων: «Η κλιματική κρίση και οι επιπτώσεις της αποτελούν σήμερα ένα μείζον ζήτημα που είναι ευθύνη όλων μας να διαχειριστούμε αποτελεσματικά για τη διασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος για τους ανθρώπους και τον πλανήτη μας. Σε συνέχεια ενός δύσκολου καλοκαιριού για τη χώρα μας, με καταστροφικές πυρκαγιές, υλοποιούμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης και αναγέννησης των πυρόπληκτων περιοχών, σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς, πανεπιστήμια, εθελοντικές οργανώσεις και βεβαίως τις τοπικές κοινωνίες. Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζουμε και στηρίζουμε φυσικά ιδιωτικές πρωτοβουλίες, όπως το Varibopi-Reset, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στη μεγάλη προσπάθειά μας να παραδώσουμε έναν καλύτερο τόπο στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές. Θα ήθελα να συγχαρώ τον εμπνευστή αυτής της πρωτοβουλίας, κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο, καθώς η αντίδραση και η κινητοποίησή του ήταν άμεσες, μέσα από μια συμμαχία με εταιρείες και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έναν από τους πιο αξιόπιστους και διακεκριμένους φορείς της Ελλάδας σε περιβαλλοντικά θέματα. Είναι χρέος μας να προστατεύσουμε τη φυσική κληρονομιά της χώρας μας και σημαντικά έργα προς αυτήν την κατεύθυνση, με ολιστικό και ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, αποφέρουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για την κοινωνία και τη φύση μας».

Ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ, τόνισε: «Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, μαζί με τον Υπουργό κ. Σκρέκα, και με τους συνεργάτες από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί την πρωτοβουλία VaribopiReset. Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη, αλλά και σε πολλά σημεία της Ελλάδας, σε συνεννόηση πάντα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, αλλά και με τον Πρωθυπουργό, η σκέψη μας ήταν να αντιδράσουμε άμεσα. Ξεκινήσαμε, κάνοντας αυτή την ενέργεια, το VaribopiReset, ωστόσο εδώ δεν είναι μόνο το ότι δώσαμε ένα ποσό – αυτό, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα, είναι το «εύκολο» κομμάτι. Η επιτυχία όμως είναι, όπως σημείωσε και ο κ. Σκρέκας, ότι έχουμε ήδη κοντά μας 97 εταιρείες, οι οποίες, είτε με χρηματικά ποσά, είτε με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, είτε με ανθρώπινο δυναμικό, βρίσκονται δίπλα μας για να στηρίξουμε όλοι μαζί αυτή την προσπάθεια. Επίσης είναι ιδιαίτερα σημαντική η αλλαγή που έχει γίνει στη νομοθεσία και δίνεται πλέον η δυνατότητα να γίνεται κάποιος «Ανάδοχος Αναδάσωσης» κάποιας περιοχής, γιατί έτσι ο προηγούμενος σκεπτικισμός εξαλείφεται και ο καθένας που αναλαμβάνει ένα τέτοιο έργο, μπορεί να είναι υπεύθυνος και υπόλογος για αυτό που θα παραδώσει. Ελπίζουμε ότι πάρα πολύ σύντομα θα μπορέσουμε να δούμε ξανά μια πράσινη Βαρυμπόμπη, έχοντας κάνει τα απαραίτητα έργα και σε υποδομές και σε δενδροφύτευση, και ότι δε θα ξαναζήσουμε ό, τι ζήσαμε φέτος. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στις 97 εταιρείες, και στον Υπουργό κ. Σκρέκα, και στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, και φυσικά και στους ανθρώπους του Γεωπονικού Πανεπιστημίου που βρίσκονται μαζί μας στο εγχείρημα αυτό, για το οποίο θα κάνουμε τα πάντα για να στεφθεί με επιτυχία».

Πρέπει να αναφερθεί ότι η μεγάλη πρωτοβουλία Varibopi-Reset αποφασίστηκε μετά την άμεση κινητοποίηση του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ και του Προέδρου Δ.Σ και Διευθύνοντα Συμβούλου του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, κ. Δημήτρη Π. Γιαννακόπουλου, σχετικά με την ανάπλαση της Βαρυμπόμπης έπειτα των φονικών πυρκαγιών στην περιοχή στα τέλη του καλοκαιριού του 2021. Η ΒΙΑΝΕΞ και ο κ. Γιαννακόπουλος, συνέβαλλαν έμπρακτα  στην μεγάλη αυτή καταστροφή και ηγήθηκαν της προσπάθειας, δημιουργώντας την πρωτοβουλία Varibopi-Reset, με στόχο τη διασφάλιση του μέλλοντος των Ελλήνων, αποκαθιστώντας έναν σημαντικό άξονα οξυγόνου για την Αττική.

Η πρωτοβουλία υλοποιείται σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών,  με πρώτο σημαντικό βήμα την εκπόνηση μελέτης για το συνολικό σχέδιο της βιώσιμης ανάνεωσης της Βαρυμπόμπης. Με την ύπαρξη συλλογικότητας αλλά και συνοχής , η ΒΙΑΝΕΞ έχει ήδη καλέσει ιδιώτες και επιχειρήσεις να βοηθήσουν με τον τρόπο τους, με σκοπό την υλοποίηση δράσεων με θετικό αντίκτυπο για της βελτίωση της ευρύτερης περιοχής.

Μετά από εποικοδομητικός  διάλογο, η συνάντηση, η οποία διήρκησε τρεις ημέρες στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος ολοκληρώθηκε, με δέσμευση από όλους τους εμπλεκόμενους να προσφέρουν τα μέγιστα για την επαναφορά της ευρύτερης περιοχής της Βαρυμπόμπης.

spot_imgspot_img
spot_img

Δημοφιλείς Θέματα

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ