12.7 C
Acharnes
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img

Εύσημα στο Δήμο Φυλής σχετικά με την αντιπυρική περίοδο

Ροή Ειδήσεων

Εύσημα αποδίδονται στο Δήμο Φυλής για την αντιπυρική περίοδο καθώς και ικανοποίηση για την ετοιμότητα του κατα την διάρκεια της χειμερινής περιόδου στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας.

Με θετικό απολογισμό αλλά και πολλά  συγχαρητήρια όλων των εμπλεκόμενων φορέων έκλεισε επιτυχώς η αντιπυρική περίοδος για το Δήμο Φυλής ενώ αποπνέοντας αισιοδοξία και σιγουριά είναι έτοιμη να ξεκινήσει η προετοιμασία για την χειμερινή περίοδο, όπως φάνηκε από την συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου που έλαβε χώρα το πρωί, υπό την Προεδρία του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Οικονομάκη, στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων.

Σχετικά με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τον Μιχάλη Οικονομάκη, την αντιπυρική περίοδο 2021 γνωστοποιήθηκαν στον Δήμο Φυλής συνολικά 211 πυρκαγιές εκ των οποίων, οι 200 ήταν στην ύπαιθρο και οι 11 σε δασικές εκτάσεις.

«Ο σχεδιασμός που είχαμε κάνει, με τις νέες προσθήκες και τις βελτιώσεις του, ανταποκρίθηκε πλήρως στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της φετινής χρονιάς. Ο Δήμος είχε μία εξαιρετική πρώτη απόκριση και προσβολή συμβάντων πυρκαγιάς. Συνεργάστηκε γρήγορα και αποτελεσματικά με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, καλύτερα -θα έλεγα- από κάθε άλλη χρονιάς», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας.

Μέσα στους στόχους για τη νέα χρονιά ,ο Μιχάλης Οικονομάκης έκανε γνωστό ότι ήδη προετοιμάζεται η αγορά ακόμα 4 μικρών πυροσβεστικών οχημάτων, εκτίμησε πως το κτίριο που θα στεγάσει στα Άνω Λιόσια το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας πρόκειται να λειτουργήσει και το επόμενο καλοκαίρι και αναφέρθηκε στις ενέργειες της Πολιτικής Προστασίας που σχετίζονται με την δημιουργία ενός τμήματος με εκπαιδευμένους εθελοντές, οι οποίοι θα είναι ικανοί να βοηθήσουν σε περίπτωση ανάγκης.

Σε ότι έχει να κάνει με τον σχεδιασμό για τον χειμώνα ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας υπογράμμισε πως στην κακοκαιρία Μπάλλος λειτούργησε καλά τόσο το νέο αντιπλημμυρικό έργο όσο και η λίμνη ανάσχεσης με την καινούργια προσθήκη και παρά τον μεγάλο όγκο νερού δεν παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα προβλήματα.

Εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα υδρολογικά της περιοχής έπειτα των μεγάλων πυρκαγιών του καλοκαιριού στην Βαρυμπόμπη και αφού ανέλυσε διεξοδικά το σχέδιο δράσης, σε κάθε μορφή κακοκαιρίας ανέφερε πως έχει γίνει ήδη προμήθεια 400 τόνων αλατιού ενώ μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου θα συνεχιστεί και η αγορά 3 μικρών και 3 μεγάλων εκχιονιστικών μηχανημάτων , έτσι ώστε ο Δήμος να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει ακραία καιρικά φαινόμενα, που τυχόν να προκύψουν.

Εκτός από τα μηχανήματα που διαθέτει ο Δήμος   , σύντομα θα πραγματοποιηθεί η μετατροπή ενός οχήματος του Συνδέσμου Πάρνηθας σε αλατιέρα, η μετατροπή ενός φορτηγού του Δήμου σε αλατιέρα, η αγορά 3 φορτηγών για τη μεταφορά αλατιού, 3 JCB και 3 Bobcat για τη διαχείριση αλατιού και την διάνοιξη δρόμων καθώς και η μίσθωση ενός γερανοφόρου για απομάκρυνση οχημάτων, εάν είναι αναγκαίο.

Ο κ. Οικονομάκης διαβεβαίωσε πως ο Δήμος Φυλής στις πυρκαγιές, στις έντονες βροχοπτώσεις αλλά και στο χιονιά είναι ετοιμοπόλεμος και μπορεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ακόμη και δέκα λεπτών να φτάσει δίπλα στο πολίτη και να του προσφέρει την βοήθεια του.

Ο Διοικητής του 10ου Πυροσβεστικού Σταθμού αντιπυραγός Πέτρος Μπούγιας υπογράμμισε την τέλεια συνεργασία που υπάρχει και την καλή οργάνωση του Δήμου Φυλής και ανέφερε πως αναλόγως των συνθηκών η περιοχή τα πήγε εξαιρετικά το καλοκαίρι που πέρασε. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής κ. Σκεμπέ αλλά και ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Καστρίτης.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Λιοσίων Νίκος Λιόσης έδωσε τα συγχαρητήρια του στον Μιχάλη Οικονομάκη για την ετοιμότητα και την άμεση αντιμετώπιση όλων των περιστατικών.

Ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος τόνισε πως τα μηχανήματα του Δήμου και η καλή διαρκής συνεργασία με την Περιφέρεια Δ. Αττικής για τον καθαρισμό του ρέματος της Εσχατιάς σε συνδυασμό με την πρόοδο του έργου για τη διευθέτησή του, εξασφαλίζουν την καλύτερη προστασία στο Ζεφύρι για την φετινή χρονιά.

Η Αντιδήμαρχος Φυλής,  Ελένη Λιάκου υπογράμμισε την αμεσότητα του μηχανισμού στη Χασιά και διαβεβαίωσε τους πολίτες πως παραμένει σε εκγρήγορση και για τη χειμερινή περίοδο.

Τέλος ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, ολοκληρώνοντας  τη συνεδρίαση ευχαρίστησε  όλους τους αρμόδιους φορείς καθώς και τους συναδέλφους του στο Δημοτικό Συμβούλιο για την καλή συνεργασία, το μόνιμο και έκτακτο προσωπικό Πολιτικής Προστασίας που υπερέβαλαν εαυτόν ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού που ήταν παρών σε όλες τις δύσκολες στιγμές και στήριξε  τον αντιπυρικό σχεδιασμό.

Στη συνεδρίαση μετείχαν επίσης εκπρόσωποι της Περιφέρειας Δ. Αττικής και της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Φυλής.

spot_imgspot_img
spot_img

Δημοφιλείς Θέματα

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ