18.8 C
Acharnes
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

4 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Ροή Ειδήσεων

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων ορίστηκε από τον Χάινριχ Τσίμερμαν, που διοργάνωσε την πρώτη Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων στις 24 Μαρτίου 1925 στο Αθλητικό Παλάτι στο Βερολίνο της Γερμανίας. Η 4η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, αφού την ίδια ημέρα εορτάζεται και η μνήμη του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, τον οποίο η καθολική εκκλησία είχε ανακυρρήξει προστάτη του περιβάλλοντος και των ζώων.

Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων είναι ένα παγκόσμιο κίνημα, το οποίο προωθεί την προστασία των ζώων. Το ίδρυμα Naturewatch, ένα ίδρυμα για την ασφαλή και καλή διαβίωση των ζώων που βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει οριστεί ως αρμόδιο και χρηματοδοτεί τις εκδηλώσεις προστασίας των ζώων.

Ο Δήμος Αχαρνών λοιπόν, δεν θα μπορούσε να μην δείξει την ευαισθησία του πάνω στο θέμα της προστασίας των ζώων, τιμώντας την με μια σειρά δράσεων.

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αχαρνών πραγματοποίησε δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου και ο σκοπός της ήταν η ενημέρωση των νέων σχετικά με την ζωοφιλία και την ύπαρξη των ζώων γενικότερα, οργανώνοντας διάφορες δραστηριότητες. Στην εκδήλωση αυτή ήταν προσκεκλημένοι  120 μαθητές απο το 7ο και 12ο δημοτικά Αχαρνών.

Οι μαθητές συμμετείχαν σε διάφορες δραστηριότητες, έχοντας την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπαίδευση σκυλιών απο ειδικούς, ομιλία στο αμφιθέτρο από την γραμματέα του κτηνοτροφικού συλλόγου «Άγιος Γεώργιος» σχετικά με τα ζώα συντροφιάς (δεσποζόμενα και αδέσποτα) και τα παραγωγικά ζώα. Στον ίδιο χώρο, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν και με τις δράσεις και τα παιχνίδια που περιελάμβανε το πρόγραμμα για την ανακύκλωση, το οποίο πραγματοποιήθηκε εξίσου.

Ο Δήμος Αχαρνών, δείχνει ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση σε θέματα που σχετίζονται με τηνπροστασία των ζώων καθώς έχει προχωρήσει σε μια σειρά από δράσεις ,ώστε να συμβάλλει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων εντός των διοικητικών του ορίων. Αποτελεί έναν από τους 7 Δήμους που βραβεύτηκαν από την Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία  για την ευαισθησία και τις δράσεις που έχει πραγματοποιήσει για τα αδέσποτα ζώα καθώς εν μέσω πανδημίας διέθεσε τόνους τροφής, τοποθετώντας ταΐστρες και ποτίστρες.

Την ίδια ώρα, ο Δήμος Αχαρνών υλοποιεί επιτυχώς, σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ), πρόγραμμα υιοθεσίας αδέσποτων ζώων συντροφιάςκατορθώνοντας να έχουν πραγματοποιηθεί, μέχρι στιγμής, 300 υιοθεσίες αδέσποτων.

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια των δράσεων προχώρησε ο Δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός, ο οποίος υπογράμμισε : «Η φιλοζωία για τον δήμο αποτελεί μια καθημερινή στάση ζωής, στην οποία επιχειρούμε να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά της πόλης μας μέσα από δράσεις και προγράμματα που υλοποιούμε. Με αυτό το σκοπό οι υπηρεσίες του Δήμου μας δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα και μας κάνουν χαρούμενους με τις επιτυχίες τους, την πρόοδό τους και την αποτελεσματική τους δουλειά. Σήμερα η πλατεία Δημαρχείου γέμισε με 120 μικρούς μαθητές, που είχαν την ευκαιρία να μάθουν πολλά και χρήσιμα πράγματα για τη διαχείριση των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων. Από τα δικά τους χαρούμενα χαμόγελα και τις δικές τους απλοϊκές ερωτήσεις, παίρνουμε πολύτιμα μαθήματα».

Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφικό υλικό απο την εκδήλωση του Δήμου Αχαρνών για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

spot_imgspot_img
spot_img

Δημοφιλείς Θέματα

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ